priredila: s. Marina Musa

Nedjelja, 17. travnja bila je jako radostan dan za naše bratstvo, napose za 6 naših članova. S. Ljubica Bjelčić, s. Marina Musa, s. Kata Pranjić, s. Marina Pranjić, s. Katarina Rosančić te b. Vladimir Rosančić toga su dana pod svetom misom u 18 sati u svima nam dragoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Dubravi položili svoje trajne zavjete u Franjevačkome svjetovnom redu.

Tjedan koji je prethodio ovim zavjetima uistinu je bio blagoslovljen jedinstvenim događajem: tijelo svetog Leopolda Bogdana Mandića boravilo je u Zagrebu, i to u našoj župnoj crkvi u Dubravi  posvećenoj tome svecu, stoga smo ovo iskoristili kao svojevrsnu duhovnu obnovu cijelog bratstva, a nas 6 kao pripremu za ovaj odvažni korak na našem franjevačkom putu. Zajedno s ostalim bratstvima OFSa iz cijele Lijepe naše sudjelovali smo na svetoj misi pred tijelom svetog Leopolda u subotu 16. travnja u 15 sati. Na toj misi su sva braća i sestre iz OFSa obnovili svoja zavjetovanja, a predvodio je fra Krunoslav Kocijan, nacionalni duhovni asistent. Mnogi od nas su u danima prije i nakon toga hodočastili tijelu svetog Leopolda, sudjelovali u molitvenim bdijenjima te u osobnoj molitvi sebe i svoje najdraže prikazivali ovome velikome svecu.

Misa pod kojom smo položili zavjete bila je jako svečana: mi zavjetovanici smo u procesiji ušli u crkvu zajedno s našima fra Svetozarom Kraljevićem, fra Antonijem Musom i ostalim bogoslovima. S. Ljubica i b. Vladimir su čitali čitanja, a dvije Kat(arin)e i dvije Marine su prinosile darove. Slavlje je uveličao i zbor hodočasnika iz Humca svojim energičnim i lijepim pjevanjem.

Fra Svetozar je imao poticajnu propovijed u kojoj se dotakao i dolaska tijela svetog Leopolda u Zagreb kao velikog događaja za sve vjernike, a nas zavjetovanike je ohrabrio i pričom o Magnusu MacFarlane Barrowu, osnivaču organizacije Marijini obroci, koji je tim svojim hrabrim korakom promijenio mnoge živote. Nakon fra Svetozarova poticaja, mi smo učinili svoj hrabar korak položivši trajne zavjete: rekli smo svoje veliko i doživotno DA Isusu obećavši da ćemo ga slijediti po primjeru svetog Franje u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda. Na ovome misnome slavlju su sudjelovali i članovi naših obitelji, prijatelji, framaši iz našega samostana, a posebno nas je obradovala prisutnost braće i sestara iz susjednog nam bratstva OFSa Sveti Mihael. Svi oni su nam uz molitvu i zajedništvo u svetoj misi nakon čina zavjetovanja poklonili i kratki pljesak.

Nakon što je završilo misno slavlje, u samostanskoj dvorani smo okrijepili brata magarca uz druženje i bratski razgovor. Zahvalni Bogu na daru zajedništva, daru bratstva i na ovim trajnim zavjetima, oko 21 sat smo se uputili svojim domovima.

Fotografije možeti pogledati ovdje.