priredili: Matija i Krešimir

„U srijedu, 16. ožujka 2016., u mjesnome bratstvu Bezgrješnoga začeća Blažene Djevice Marije, u Dubravi, nakon što su napisali molbu mjesnomu ministru, primljeno je deset novih članova u Red:  Zlata Križić, Maja Karaj, Mario Karaj, Anita Dozan Marijanović, Vjekoslav Marijanović, Krešimir Lasić, Matija Lasić, Zora Raspudić, Lucija Stipić i Kata Telen.

 U razdoblju uvođenja, tzv. simpatizerstvu, koje je trajalo jedanaest mjeseci, članovi su upoznavali bratstvo na susretima s njime, ali i na posebnim susretima za simpatizere. Kroz proteklo su doba razlučivali o pozivu – ulasku u Red. Obred primanja u bratstvo predvodio je fra Svetozar Kraljević uz pomoć ministre Dragice Laštro, Smilje Baković i fra Antonija Muse. U godini, koja je ispred nas, detaljnije ćemo se upoznati s Pravilom i Generalnom konstitucijom.

 Živjeti evanđelje po uzoru na sv. Franju Asiškoga trajna je odrednica člana Reda i jedan od putova suobličenja Kristu. Gospodin udijelio potrebnu snagu svima članovima na tome putu kako bi s već punopravnim članovima Franjevačkoga svjetovnoga reda bili jedno.”

Fotografije možete pogledati ovdje.