priredile: s. Milena, s. Dragica i s. Dragica

Dana 6. i 7. studenog 2015.g. u Kući susreta Tabor u Samoboru održan je 30. redovni i 6. izborni područni kapitul. Susret je započeo u petak u 17 sati molitvom, pozdravima i predstavljanjima. Područna ministra s.Branka Černugelj je podnijela izvješće o trogodišnjem radu Područnog vijeća. Slavila se sv.Misa, molila se Večernja iz Časoslova, zatim je bio rad u skupinama i bratsko druženje (RUZ). Večer je završila euharistijskim klanjanjem.
U subotu susret je započeo Jutarnjom iz Časoslova. Kapitul je nastavio rad duhovnim nagovorom fra Krunoslava Kocijana,OFM,predsjednika Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata OFS-a. Zatim je uslijedila priprema, rasprava i donošenje Programa za 2016.g. – kalendar događanja. Iza toga je uslijedio rad u skupinama i donošenje smjernica za trogodišnje razdoblje od 2015. do 2018.g.
U 14 sati je uslijedio izborni dio kapitula. Izborima su predsjedali br.Silvester Bašić, zamjenik nacionalnog ministra OFS-a i u ime Konferencije nacionalnih duhovnih asistenata fra Krunoslav Kocijan,OFM, predsjednik Konferencije. Službe u novom Područnom vijeću su preuzeli s.Branka Černugelj, područna ministra (treći mandat), br.Zdenko Viljevac, doministar(prvi mandat), s.Hilda Švarcmajer, tajnica(šesti mandat), s.Marina Lovrić, blagajnica(treći mandat), s.Ana Melnjak, povjerenica za formaciju(treći mandat u Područnom vijeću,prvi za formaciju), s.Terezija Vrankić, povjerenica za Framu(prvi mandat), a četiri područna vijećnika su s.Božica Peremin(prvi mandat), br.Branko Pagadur(prvi mandat), s.Albina Petrak(prvi mandat) i s.Dubravka Mandaković(prvi mandat). Kapitul je završio euharistijskim slavljem u kapeli Tabora; za vrijeme slavlja je bilo uvođenje u službu nove područne ministre i novih područnih vijećnika.
Iz našeg bratstva u slavlju kapitula su sudjelovale s.Milena Nikolaš, s.Dragica Kipson i s.Dragica Laštro.
Neka nas sve prati Božji blagoslov i zagovor našeg utemeljitelja serafskog svetog oca Franje, Blažene Djevice Marije i naših zaštitnika sv.Elizabete i sv.Ljudevita!
Mir i dobro!