Naše bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda od 29. lipnja bogatije je za još jednu sestru koja je položila svoje vječne zavjete.

U 18 sati članovi mjesnog bratstva Franjevačkog svjetovnog reda, članovi Franjevačke mladeži te obitelj i prijatelji okupili su se na svečanom euharistijskom slavlju kako bi podržali našu sestru Mateu Pešordu u njenom naumu. Matea je zajedno s fra Svetozarom Kraljevićem, našim duhovnim asistentom, u procesiji ušla u crkvu i na taj način simbolično pokazala da želi hodati prema Kristu, po primjeru svetoga Franje, kroz čitav život. Fra Svetozar nam je u homiliji, kroz jednu priču iz života sv. Ljudevita koji je naš zaštitnik, ukazao na ljepotu i radost franjevačkog poziva. Naime, priča nam je ukazala kako u životu treba znati i šutjeti jer u šutnji možemo najbolje čuti Boga i potom osluhnuti što je to što on želi od nas odnosno na koji način nam je priteći u pomoć bratu ili sestri koji su u potrebi. Nakon homilije uslijedio je sam obred zavjetovanja. Matea je izrekla svoje „Evo me!“ i baš kao što sam tekst kaže „jer joj je Gospodin udijelio milost“ izrekla svoju odluku evanđeoskog života. Nakon euharistijskog slavlja Matei smo čestitali i kasnije malo proslavili.

Matea se svojim „Evo me!“ obvezala da će uz Božju pomoć živjeti u svijetu po primjeru sv. Franje. Mi joj na tome putu želimo biti podrška, a sam Krist neka bude njena hrabrost i strpljivost. Posvetiti svijet možemo samo ako svoj život posvetimo Bogu. Tako neka i bude.

Katarina i Vlado Rosančić