piše: Danijela

Samostan Hercegovačke franjevačke provincije u Dubravi i mjesno bratstvo Bezgrešno začeće BDM bili su domaćini redovitog kapitula Zagrebačkog područnog bratstva koji se održao 12. ožujka. Okupilo se oko 70 članova kapitula- ministara i delegata mjesnih bratstava, i njihovi duhovni asistenti.

Kapitul je započeo u 9 sati svetom misom koju je u samostanskoj kapelici, u suslavlju s ostalim duhovnim asistentima, predvodio područni duhovni asistent fra Nikola Barun, TOR. Nakon toga, braća i sestre su se okupili uz drugi stol, uz okrjepu koju su pripremili članovi mjesnoga bratstva u Dubravi. Radni dio je  počeo pozdravom područne ministre s. Branke Černugelj, nakon koje je nazočne pozdravio gvardijan samostana fra Draženko Tomić i ministra mjesnog bratstva u Dubravi s. Danijela Rebac. Prvi dio rada posvećen je izvještajima područne ministre, predsjedatelja Konferencije područnih duhovnih asistenata fra Milana Krište, OFM, i područnih vijećnika po pojedinim službama. Rad po grupama imao je za temu bratski i pastoralni pohod, koji je obrađen na temelju zakonodavstva Reda, ali s osvrtom na iskustva u bratstvima i praktične preporuke. Nakon rada po grupama, rad je nastavljen planiranjem aktivnosti u područnome bratstvu u narednome razdoblju: susreti trajne formacije po regionalnom principu, tematski susret trajne formacije, područne duhovne vježbe, bratski i pastoralni pohodi, raspored predsjedanja izbornim kapitulima mjesnih bratstava i druge aktivnosti.

Nakon radnoga dijela, kapitul je završio zajedničkim ručkom. Idući Područni kapitul održat će se 19. studenog u kući susreta Tabor u Samoboru.