piše: Danijela

U četvrtak, šestoga svibnja, mjesno bratstvo u Dubravi bilo je domaćin članovima bratstva sa Svetoga Duha. Njihov pohod našemu bratstvu, nakon što su članovi bratstva u Dubravi prošle godine bili na svetome duhu, ostvaren je za vrijeme mjesečne skupštine bratstva.

Susret je započeo svetom misom i euharistijskim klanjanjm u samostanskoj crkvi, a nastavio se u samostanskoj dvorani. Nakon pozdrava i predstavaljanja te molitve, duhovni asistent mjesnoga bratstva je imao nagovor u kojemu je govorio o Duhu Svetome, uoči svetkovine Duhova koju Crkva slavi ovoga mjeseca. Sestra Štefica Kralj, ministra mjesnoga bratstva sa Svetoga Duha, potom je predstavila njihovo mjesno bratstvo, koje djeluje uz samostan franjevaca konventualaca. Samostanje osnovan 1923., a bratstvo FSR-a 1924. Bratstvo trenutno broji oko 40 članova i jedno je od aktivnijih bratstava u Zagrebu po svojim susretima, apostolatu i sudjelkovanju u životu mjesne Crkve.

Potom su uslijedile obavijesti mjesnoga bratstva, kao i  na svakoj skupštini, te zajednički dogovor o sudjelovanju na područnome hodočašću u Krašić. Na kraju su sva braća i sestre iz jednoga i drugoga bratstva dobila skromne darove, a susret je završio druženjem kod stola koji su pripremile sestre iz bratstva u Dubravi.

Na ovaj susret je došlo ukupno devet članova bratstva sa Svetoga Duha, a izražena je i želja da se ovakvi susreti, kao prilika za upoznavanje i rast u zajedništvu, nastave redovito održavati svake godine.

Posted in: Događanja.
Last Modified: 11 svibnja, 2010