piše: Danijela

Ovaj vikend članovi mjesnoga bratstva su, zajedno s Framom i nekim članovima zbora mladih sudjelovali na hodočašću u Međugorju. Polazak je bio u 23.00 sata ispred samostana, a nakon dolaska u Međugorje, uslijedio je smještaj u pansionima.

Prva točka duhovno-molitvenog programa bio je križni put uz brdo Križevac. Predvodio ga je, uz razmatranje na postajama, fra Ljubo Kurtović, a u molitvi i pjevanju sudjelovali su i članovi FSR-a, Frame i zbora. Nakon silaska s Križevca, uslijedio je posjet kući za duhovne vježbe redovnika i svećenika, smještenoj u blizini. Domaćini su bili Nancy i Patrick, bračni par koji je izgradio i koji vodi to mjesto. Oni su ispričali svoju životnu priču i objasnili što ih je potaklo na dolazak i život u Međugorju, nakon čega su pozvali sve na okrjepu. Nakon kraćeg druženja s domaćinima i ostalim hodočasnicima, uslijedio je oproštaj od njih. Do poslijepodnevnog programa u crkvi je bilo slobodno vrijeme, što su neki iskoristili za odlazak  na Podbrdo, a neki za odmor. Nakon sudjelovanja u večernjem molitvenom programu, za sve je priređena večera u župnim prostorijama, a za nju se pobrinula obitelj Ćavar. Ovaj dan je završio sudjelovanjem u klanjanju pred Presvetim koje je bilo izloženo na vanjskom oltaru.

U nedjelju ujutro, neki su iskoristili ranojutarnje sate za odlazak na Podbrdo, a oko 9.00 sati je uslijedio odlazak u Drinovce, gdje su članovi FSR-a, Frame i zbora mladih sudjelovali na misi koju su i aminirali svojim pjevanjem i misnim čitanjima. Misu je predvodio fra Ljubo Kurtović. Nakon mise, u župnim prostorijama priređen je ručak uz sudjelovanje župljana i mjesnoga župnika fra Stjepana Neimarevića. Bila je to i prilika za susret framaša s ovim mjesnim bratstvom Frame, a nakon kraćeg druženja, bilo je vrijeme za povratak u Zagreb gdje se stiglo oko 21 sat.