Održano je u subotu, 9. studenoga 2019. godine u prostorijama samostana franjevaca konventualaca u Zagrebu,  Sveti Duh 31, s početkom u 9 sati.

Slavlje je započelo molitvom, pozdravima i predstavljanjima.

Duhovni nagovor je imao područni duhovni asistent fra Zvonimir Brusač, TOR a tema izlaganja je bila Papina pobudnica „Krist živi“ upućena mladima i cijelom Božjem puku „Mladi, vjera i razlučivanje zvanja“. Fra Zvonimir je obradio prva tri poglavlja (pobudnica je podijeljena u 9 poglavlja i 299 članaka):

  1. poglavlje – Što Riječ Božja kaže o mladima?
  2. poglavlje – Isus Krist uvijek mlad.
  3. poglavlje – Vi ste Božje „sada“.

Iza toga je uslijedilo izvješće područne ministre; blagajnički izvještaj, izvješća povjerenstava- rasprava i usvajanje.

Uslijedio je izvještaj s II. Područnog susreta svih odgovornih za Franjevačku mladež (28. rujna u Zagrebu-Siget) i izvještaj s Nacionalnog izbornog kapitula (11.-13. listopada 2019.).

Nakon kratke stanke uslijedio je rad u skupinama s temom o mladima: vlastiti odnos prema mladima na osobnoj razini, odnos OFS-a prema mladima, potreba međugeneracijske povezanosti i što mi konkretno možemo učiniti.

Bilo je zanimljivo slušati izvješća iz rada u skupinama, odnos braće i sestara prema mladima u Franjevačkoj mladeži i općenito prema mladima i što možemo učiniti da taj odnos bude bolji.

Euharistiju smo slavili zajedno sa franjevačkom mladeži koja je imala područne izbore, a pred slavio je fra Zvonimir Brusač zajedno sa duhovnim asistentima Ofs-a i Frame.

Imali smo zajednički ručak u prostorijama pučke kuhinje iza samostana fratara.

U nastavku rada je predstavljen plan rada za 2020. godinu; iz bratstava-iskustva, problemi, poticaji, obavijesti i ostalo.

Kapitul je s radom završio u 16 sati.

U radu kapitula iz našeg bratstva su sudjelovali s. Mara Budimir, s. Milena Nikolaš, s. Dragica Laštro i fra Ivan Slišković.

Do slijedećeg kapitula neka nas sve prati Božji blagoslov i zagovor sv. Franje i svih svetaca franjevačkoga Reda.

Mir i dobro!

Dragica Laštro