dsc_0020

priredila: s. Danijela

U četvrtka, 24. listopada, održan je bratski i pastoralni pohod članova Područnoga vijeća OFS-a vijeću i bratstvu OFS-a u Dubravi, koji je uobičajen na polovini mandata mjesnoga vijeća.

Bratski pohoditelj je, kao delegat ministra Zagrebačkoga područnog bratstva OFS-a br. Zdenka Viljevca, bila s. Hilda Švarcmajer, područna tajnica, a uz nju je bila i s. Dubravka Mandaković, članica Područnoga vijeća. Pastoralni pohoditelj je bio područni duhovni asistent fra Zvonimir Brusač.

Pohod je započeo susretom pohoditelja s Mjesnim vijećem koje ih je upoznalo sa životom i radom mjesnoga bratstva, a pohoditelji su pregledali i knjige bratstva u kojima je i pisano zabilježeno sve ono što je važno u životu bratstva i radu Vijeća.

Nakon susreta s vijećem, euharistijsko slavlje u samostanskoj crkvi predslavio je fra Zvonimir, u suslavlju s fra Svetozarom Kraljevićem, gvardijanom samostana u Dubravi i duhovnim asistentom mjesnoga bratstva OFS-a. Nakon euharistije i klanjanja koje je uslijedilo, pohoditelji su sudjelovali na redovitomu susretu bratstva koji je započeo molitvom Večernje, nakon čega su pohoditelji pozdravili članove bratstva i izrekli nekoliko uvodnih riječi. Susret se nastavio razgovorom između pohoditelja i članova vijeća te svih članova bratstva. Neke od tema su bile molitveni i duhovni život bratstva, početna i trajna formacija, suradnja s Framom, motivacija za dolazak u Franjevački svjetovni red, bratski život. Na kraju službenoga dijela susreta su pohoditelji ukratko izrekli svoje dojmove o životu bratstva, a upisali su ih i u Knjigu bratskih i pastoralnih pohoda Mjesnoga bratstva. Ono što posebno valja izdvojiti je fra Zvonimirov poticaj na kraju da bratstvo i dalje njeguje bratsko zajedništvo u koje su se pohoditelji ovom prilikom uvjerili.

Službeni dio susreta je završio zajedničkom molitvom, nakon čega je uslijedilo druženje braće i sestara s pohoditeljima. Ovaj pohod je poticaj za intenzivniji i vjerniji život po Evanđelju u bratstvu Franjevačkoga svjetovnoga reda, življen u konkretnim prilikama Mjesnoga bratstva i životnih okolnosti njegovih članova.

Fotografije možeti pogledati ovdje.