19. ožujka – SVETKOVINA SV. JOSIPA

Sveti Josip zaštitnik je Crkve, našega hrvatskoga naroda, obitelji, umirućih, mjeseca ožujka…

JOSIP IZ NAZARETA – ČOVJEK POVJERENJA (Bernard Martelet)

MOLITVA SVETOM JOSIPU ZA DOMOVINU

Sveti Josipe! Tvojoj brizi i zaštiti bila su povjerena najsvetija bića na zemlji: Isus, Sin Božji i njegova djevičanska Majka Marija. Svetoj obitelji bio si hranitelj i branitelj. Iskusio si težinu progonstva da spasiš život Isusov od ruke zločinca! Pravedni Josipe, suosjećao si s tugom majki koje su oplakivale svoju ubijenu djecu. Ti znaš što je ljudska nesreća! Prije više od tri stoljeća Hrvatski sabor proglasio je Tebe zaštitnikom hrvatskog naroda i naše Domovine! Ti znaš u nebeskom životu za naše brige i nevolje.
Strašan prošli rat mnoga je zdanja razorio, zemlju opustošio, nebrojene ljude ucvilio i brojne poroke izazvao. Sada nam je potrebna potpuna obnova Domovine.
Vjerni Josipe, brižni naš Zaštitniče, molimo te svom dušom, moli za nas u ovoj teškoj nevolji! Isprosi nam od milosrdnog Spasitelja Isusa Krista najprije iskreno obraćenje da se skrušimo za svoje osobne grijehe počinjene u obiteljima protiv svetosti braka i života, za grijehe koji su duboko ranili biće i život našeg naroda. Zatim nam isprosi MIR, mir u punoj slobodi, mir u pravednosti, mir u sigurnosti za sve ljude i narode. To je Božji dar! Za taj dar molimo Tvojim zagovorom, vjerni naš zaštitniče, nebeskog Oca Srcem Sina Božjega i Srcem Presvete Bogorodice!
Izmoli nam blagoslov Oca i Sina i Duha Svetoga kao zalog obraćenja i mira!

Amen!

Posted in: Životopisi.
Last Modified: 18 ožujka, 2010