priredila: s. Mara Budimir

Dana 6. ožujka 2018., u kapelici franjevačkog samostana u Dubravi, za vrijeme euharistijskog slavlja s početkom u 19 sati, održan je obred privremenih zavjeta u OFS-u.

Obećanje da će kroz godinu dana živjeti Evanđelje u Franjevačkom svjetovnom redu dali su: Anita Dozan Marijanović, Vjekoslav Marijanović, Matija Lasić, Krešimir Lasić, Zora Raspudić, Zlata Križić, Mario Karaj i Lucija Stipić.

Zavjete je primila mjesna ministra Dragica Laštro, a potvrdio ih je u ime Crkve fra Svetozar Kraljević, mjesni duhovni asistent.

Obred zavjetovanja je slavljen u krugu članova mjesnog bratstva OFS-a, a pridružili su se i članovi obitelji zavjetovanika.

Misno slavlje je predvodio fra Svetozar Kraljević uz koncelebraciju fra Mirka Bagarića.

U svojoj propovijedi fra Svetozar je istaknuo da je poziv i poslanje OFS a živjeti Evanđelje po uzoru na svetoga Franju, ne izolirano, nego uvijek u zajedništvu s Crkvom i u Crkvi, oslanjajući se na Božju providnost koja nas dotiče na razne načine, često preko istinskih prijatelja, ali i drugih osoba koje nam Bog stavlja na životni put.

U asistenciji, za vrijeme Misnog slavlja, bili su fra Zlatko Ćorić i fra Marko Galić, dok je fra Marko Bandić animirao Misno slavlje.

Nakon euharistijskoga slavlja, druženje je nastavljeno u samostanskoj knjižnici uz kušanje slastica koje su nam pripremili zavjetovani članovi.

Zahvaljujemo Gospodinu za ovaj prekrasan slavljenički dan, kao i za sve sestre i braću koji su danas darovani našemu Mjesnom bratstvu.

Fotografije možete pogledati ovdje.