priredila: s. Danijela

I ove godine se, krajem siječnja, održao susret mjesnih bratstava OFS-a i Frame iz Dubrave sa sestrama klarisama u Mikulićima. Susret je bio u subotu, 28. siječnja, s početkom u 16 sati. Uz članove OFS-a i Frame, na susretu je sudjelovalo i nekoliko bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije.

Susret je započeo okupljanjem u samostanskoj crkvi sestara klarisa i euharistijskim slavljem. Predvodio ga je duhovni asistent mjesnoga bratstva fra Svetozar Kraljević, a bogoslovi su ga animirali svojim pjevanjem. Fra Svetozar je misna čitanja povezao sa zajedništvom ovoga susreta koje se ostvarilo oko stola Gospodnjeg.

Nakon svete mise, u samostanskoj dvorani su se svi okupili uz stol koji su s posebnom pažnjom pripremile sestre, a potom se uputili u razgovornice u kojima se nastavio ovaj bratski susret. U razgovoru su se dotaknule razne teme – život sestara, njihov dnevni raspored, obećanja Frame koja se približavaju, potrebe svake od zajednica i osobne potrebe, ali i poteškoće i radosti s kojima se svatko susreće u svakodnevnom životu. Susret je završio oko 18 i 30.

Svaki ovakav susret je prilika za dijeljenje iskustava o načinu života po Evanđelju koji su svim članovima Franjevačke obitelji u nasljedovanje ostavili uzori, sveti Franjo i sveta Klara, ali i konkretan izraz međusobne brige i zagovorne molitve jednih za druge na tomu putu.