priredila: Dragica

U vremenu od 1. do 7. prosinca 2014. u kapeli Corpus Domini u Zagrebu (gdje djeluju sestre Pohoda Marijina) održano je sedmodnevno molitveno bdijenje s nakanom osnivanja svehrvatske molitvene mreže koja bi kao svoju trajnu molitvenu nakanu imala obraćenje hrvatskog naroda i spas naše Domovine.
Inicijativa je potekla od molitvenih zajednica grada Zagreba. Ured HBK za laike je uputio poziv Frami i OFS-u da se uključe u molitvenu inicijativu. Rado smo pristali na to i naš termin za molitvu i klanjanje je bio 1. prosinca 2014. ponedjeljak od 17-24 sata. Preporuka je bila da se bdije po sat vremena najmanje tri osobe. Preporuka je bila također da se i u vrijeme kada nismo u kapeli u duhu budemo povezani sa onima koji bdiju, a koji mogu postiti da i na taj način prate ovu molitvenu inicijativu.
Vjerujem da je vrijeme koje smo proveli u postu, molitvi i klanjanju pred Gospodinom u Presvetom Oltarskom Sakramentu bilo blagoslovljeno za sve nas koji smo sudjelovali u bdijenju, također za naš grad Zagreb, čitavu našu nadbiskupiju i čitav naš hrvatski narod.
U ponedjeljak 8. prosinca 2014. na Svetkovinu Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u crkvi Marije Pomoćnice na Knežiji slavljena je misa zahvalnica za provedenu inicijativu.
Neka nas sve blagoslovi euharistijski Spasitelj!
Mir i dobro!

Posted in: Događanja.
Last Modified: 15 prosinca, 2014