U srijedu 12. studenog 2014. godine za naše se bratstvo dogodilo nešto važno i lijepo!
Toga smo se dana okupili na sv. misi u 18h u crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi uz samostan Hercegovačke franjevačke provincije kako bi se najprije pomolili za svoje bratstvo, a nakon sv. mise smo se spustili u samostansku dvoranu gdje se održao treći po redu izborni kapitul bratstva. Ovim kapitulom predsjedala je s. Branka Černugelj, područna ministra Zagrebačkog područnog bratstva OFS-a uz fra Zvonimira Brusača, predsjedatelja Konferencije područnih duhovnih asistenata OFS-a.
Obradovala nas je i prisutnost predsjednice Frame u Dubravi Lucije Stipić te naših članova u formaciji za prve zavjete koji su također bili ili su još uvijek članovi Frame.
Prije samog izbornog dijela kapitula nas je s. Branka pozdravila, a i mjesni duhivni asistent fra Svetozar Kraljević je uputio nekoliko poticajnih riječi, nakon čega smo se pomolili Duhu Svetome i poslušali fra Zvonimirov duhovni nagovor. Nakon toga je naša dotadašnja ministra s. Danijela Rebac podnijela trogodišnji izvještaj o životu bratstva. Nakon svega toga, uslijedili su izbori za novo vijeće. Za novu ministru izabrana je s. Dragica Laštro, za doministru s. Višnja Gracin, za tajnicu s. Mara Budimir, za blagajnicu s. Mila Leko, a povjerenica za formaciju je s. Smiljana Baković. Na samom smo se kraju pomolili i zazvali Božji blagoslov za ovo novo vijeće i njegov plodonosan rad na dobrobit bratstva, ali i zahvalili bivšoj ministri s. Danijeli i bivšem vijeću koji su revno i s ljubavlju opsluživali naše bratstvo.
Večer smo zaključili na najljepši mogući način – uz peciva i kolače iz vlastite radinosti i u ugodnim razgovorima.
Marina Musa