priredila: Katarina Posavec

„Braćo i sestre, mi ovdje nazočni, molimo da budemo primljeni u ovo bratstvo Franjevačkoga svjetovnog reda da bismo s većim marom i zauzetošću proživljavali i spoznavali krsnu milost i posvećenje te da bismo nasljedovali Isusa Krista prema nauci i primjeru Franje Asiškoga. Želimo služiti Božjoj slavi i ispuniti njegovu zapovijed ljubavi prema ljudima ostajući u svome staležu.“

To su bile riječi koje je dana 27. veljače izgovorilo nas osmero u kapelici samostana Bezgriješnog začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi, i time potvrdilo svoju želju za življenjem Evanđelja po primjeru sv. Franje Asiškog u bratstvu Franjevačkog svjetovnog reda odnosno u svijetu.

Našim primanjima prethodilo je dostatno vrijeme formacije kroz koje smo upoznali franjevačku karizmu te stekli kratko iskustvo življenja u bratstvu.

Sam obred primanja započeo je u 19 sati. U kapelici su se većinom okupili članovi Franjevačkog svjetovnog reda, kako bi nam izrazili svoju bratsku podršku, i Frame, s obzirom da je od osmero primljenika troje framaša. U Red nas je primila mjesna ministra OFS-a, Danijela Rebac, te nam svima pojedinačno predala Pravilo i Generalne konstitucije FSR-a i Novi zavjet. U ime Crkve i Franjevačke obitelji odluku je potvrdio mjesni duhovni asistent OFS-a i Frame, fra Svetozar Kraljević, koji nas je u propovijedi potaknuo da, baš poput sv. Franje, budemo hrabri svjedoci jer naš „Evo me!“ Bogu i bližnjima predstavlja koliko radost toliko i odgovornost. 

Ovim činom nas osmero započelo je svoj hod. U tome hodu pozvani smo još savršenije nastojati Krista učiniti središtem svoga života. Kroz stav klanjanja, ljubavi, pouzdanja i poslušnosti pozvani smo nositi nadu i mir. Kao što sam već istakla, to je doista velika radost, ali i odgovornost. Za nas to je način na koji želimo ostvariti svoje poslanje i biti blagoslov za Crkvu i svijet.

Fotografije možete pogledati ovdje.