piše: Matea

DSC_0121.JPGU nedjelju, 30. siječnja pod večernjom svetom misom u 18 sati, desetero braće i sestara iz našeg mjesnog bratstva dali su svoje obećanje Kristu da će kroz sve vrijeme svog života biti u službi Njegova Kraljevstva, živeći Evanđelje u Franjevačkom svjetovnom redu opslužujući njegovo Pravilo.

Svečano misno slavlje predvodio je gvardijan samostana fra Draženko Tomić, uz koncelebraciju našeg duhovnog asistenta fra Mirka Bagarića, fra Ljube Kurtovića, duhovnog asistenta Frame Dubrava i fra Roberta Ćibarića iz bratstva na Kaptolu. Misno slavlje su svojim sviranjem i pjevanjem obogatili mladi iz zbora Susret. Katarina Galić, Matea Galić, Anton Kozina, Antonela Kozina, Mila Leko, Dijana Lončar, Jure Sesar, Dijana Sokolović, Nevenka Udovičić i Marija Zovko zavjete su položili ispred ministre Danijele Rebac, uz svjedoke Dragicu Laštro i Ilijanu Barun te našeg duhovnog asistenta fra Mirka Bagarića. Misno slavlje bilo je svečano, ispunjeno radošću i osmijehom. Na kraju misnog slavlja čestitali su jedni drugima, a na dar su dobili križ sv. Damjana i knjižicu Mudrost jednog siromaha.

Poslije svete mise nastavljeno je bratsko druženje u samostanskoj dvorani, uz prisustvo naših obitelji i prijatelja.

Obećanje koje su dali i oni sami dar su Onome koji ih je pozvao. Život valja oblikovati po Kristovu, da se, makar i u nesavršenom i ograničenom obliku, ponovi Kristov način života. Neće biti lako, ali neka bude u ljubavi koja je će biti odgovor na Njegovu darovanu ljubav.

Svima želimo mir i ustrajnost u nasljedovanju Krista po primjeru svetoga Franje!

Fotografije možete pogledati ovdje.